składniki:
5 dużych cebul
1 ząbek czosnku
4 łyżki masła
pół łyżeczki imbiru
2 litry bulionu warzywnego
sól
pieprz
tymianek suszony
imbir mielony
przyrządzanie:
- Cebule obieramy i podsmażamy na maśle. Dodajemy posiekany czosnek i całość dusimy przez kilka minut.
- Następnie podgrzewamy bulion i dodajemy zawartość patelni.
- Przyprawiamy do smaku.
- Podajemy z grzankami lub cebulowymi krążkami.
- Można dodać odrobinę śmietany.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














