Wszyscy wiemy, jak ważna dla naszego układu odpornościowego jest witamina C. Jest ona również potrzebna do normalnego wzrostu i naprawy tkanek. Najlepszym sposobem, aby dostarczyć organizmowi wystarczającej ilości witaminy C, jest odpowiednia żywność. Są to przede wszystkim owoce i warzywa. Na szczęście, istnieje wiele pokarmów bogatych w witaminę C, które możemy spożywać na co dzień. Jest to szczególnie ważne wiosną, kiedy wiele osób cierpi z powodu jej niedoboru. Oto 10 znakomitych źródeł witaminy C!
1. Wiśnie
Bogate w witaminę C wiśnie są doskonałym naturalnym lekarstwem. Spożywanie wiśni pomaga poprawić odporność, zapobiega stanom zapalnym, a nawet wspomaga... lepszy sen! Są znakomite jako przekąska, dodatek do sałatek, ale też znakomicie sprawdzą się w formie koktajlu. Możesz śmiało póki co korzystać z mrożonych owoców. Co więcej, kwaśny smak wiśni niszczy wirusy, co pomaga szybciej stanąć na nogi w czasie przeziębienia.
Na kolejnej stronie więcej!