Oto nietypowy sposób na kurczaka według Szefa Kuchni, Arkadiusza Dziakowskiego - kurczak panierowany w pumperniklu.
składniki:
- pierś z kurczaka 1 mała szt.
- pumpernikiel 10 gr
- groszek zielony 100 gr
- jogurt naturalny 10 ml
- masło
- jajko
- sól, pieprz
przyrządzanie:
Arkadiusz Dziakowski – kucharz wrocławskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool poleca:
Kurczak panierowany w pumperniklu
- Czas przygotowania: 25 minut
- Poziom: średni
Zobacz też: Millefoglie z wędzonym pstrągiem
Sprawdź przepis!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















