Sekretów idealnego ciasta jest tyle ile przepisów na nie. Każda pani domu ma swoje triki dzięki, który jej tort smakuje wyjątkowo. Zebrałyśmy 6 najbardziej popularnych – specjalnie dla Was. Nic tylko testować ! Dlatego zapraszamy do odkrycia wskazówek jak zrobić idealne ciacho.
KREM
Krem jest idealny, gdy nie wypływa z ciasta i np. zachowuje kształt wykonanych z niego rozet. Aby taki był, trzeba ściśle przestrzegać proporcji podanych składników. Robiąc krem śmietanowy, dobrze ubij kremówkę (30–36%). Uda ci się to, jeśli wcześniej mocno ją schłodzisz. Puszysty krem budyniowy jest najczęściej wykorzystywany w przepisach kulinarnych, głównie ze względu na swoją prostotę. Jednak i w nim mogą pojawić się brzydkie grudki. Jak je zwalczyć? Przede wszystkim należy zadbać o to, aby w samym budyniu nie porobiły nam się grudki. Jeśli jednak do tego już dojdzie, nic straconego – wystarczy, że budyń zmiksujemy osobno na gładką masę, a dopiero później dodamy do niego masło i resztę specyfików.
CZYTAJ DALEJ >>>