Poznajcie przepis na wyjątkową zupę. Smakuje i wygląda niesamowicie. Oto autorski przepis znanego kucharza, Pascala Brodnickiego, na cappuccino z grzybów leśnych i dachówką z parmezanu.
składniki:
- 300 g grzybów leśnych (borowiki, podgrzybki, prawdziwki) pokrojonych w drobne talarki
- 100 g pieczarek pokrojonych w drobne talarki
- 150 ml śmietany 36%
- 700 ml rosołu z kury
- 3 posiekane szalotki
- 35 ml Ramy Smaż jak szef kuchni
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki pieprzu czerwonego w całości
- szczypta suszonych grzybów zmiksowanych na puder
- oliwa truflowa
- 60 g tartego parmezanu lub grana padano
przyrządzanie:
Poznajcie wyjątkowy przepis Pascala Brodnickiego na Cappucino z grzybów leśnych!
Przepis dla 4 osób | Czas przygotowania: 20 minut | Czas gotowania: 30 minut