Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

TOP 10 bali sylwestrowych w Polsce – ranking najlepszych miejsc

TOP 10 bali sylwestrowych w Polsce – ranking najlepszych miejsc

Przepisy na Sylwestra – szybkie, efektowne i idealne na imprezę

Przepisy na Sylwestra – szybkie, efektowne i idealne na imprezę

Pizza na Sylwestra – 3 odsłony, które znikną ze stołu

Pizza na Sylwestra – 3 odsłony, które znikną ze stołu

Co jeść między Świętami a Sylwestrem? Lekkie przepisy i dieta przed Sylwestrem

Co jeść między Świętami a Sylwestrem? Lekkie przepisy i dieta przed Sylwestrem

Deser jabłkowo-cynamonowy w pucharkach jak szarlotka | świąteczny hit bez pieczenia

Deser jabłkowo-cynamonowy w pucharkach jak szarlotka | świąteczny hit bez pieczenia

Deser „choinkowy” – czekolada, pistacja i mascarpone | świąteczny hit bez pieczenia

Deser „choinkowy” – czekolada, pistacja i mascarpone | świąteczny hit bez pieczenia

Nowoczesne i Moody Dekoracje Kuchni na Święta 2025 – Kompletny Przewodnik dla Miłośników Designu

Nowoczesne i Moody Dekoracje Kuchni na Święta 2025 – Kompletny Przewodnik dla Miłośników Designu

Piernikowe Tiramisu w 10 minut

Piernikowe Tiramisu w 10 minut

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ?  Gotowe w 15 minut.

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ? Gotowe w 15 minut.

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Dołącz do “Projekt Widelec”!

„Projekt Widelec” jest już drugą edycją konkursu, który powstaje z inicjatywy jednej z największych i prężnie działających organizacji studenckich – Niezależnego Zrzeszenia Studentów Politechniki Warszawskiej.

projekt

“Projekt Widelec” ma na celu poszerzenie wiedzy z zakresu gotowania wśród studentów oraz zachęcenie ich do samodzielnego przygotowywania posiłków. Jest to również możliwość zaprezentowania swoich kulinarnych zdolności szerszemu gronu oraz rozwijanie pasji, jaką jest gotowanie. Zwracamy uwagę na istotne zalety zdrowotne dań przygotowywanych samodzielnie i pokazujemy studentom, że czasem lepiej poświęcić kilka minut na gotowanie niż ciągłe jedzenie “na mieście”. Pragniemy ukazać, iż ważnym czynnikiem podczas przygotowywania dania jest sposób w jaki zostaje ono zaserwowane, ponieważ to właśnie estetyka podania decyduje o tym czy chcemy skosztować danej potrawy.

ZAINTERESOWANY/A?

Aby wziąć udział w  projekcie, studenci Politechniki Warszawskiej muszą wysłać zdjęcie samodzielnie przygotowanego posiłku wraz z przepisem na adres widelec@nzspw.pl oraz odpowiedzieć na jedno pytanie konkursowe znajdujące się na stronie.

Na podstawie zgłoszeń zostanie wybranych 6 najlepszych uczestników, którzy zmierzą się ze sobą w finale(14 listopada 2015 roku w Domu Studenckim Tulipan-Pineska) polegającym na samodzielnym przygotowaniu dowolnego posiłku. Komisja będzie oceniać zarówno smak potrawy, jak i jej estetykę oraz właściwości zdrowotne. Na zwycięzcę czeka atrakcyjna nagroda.

Nie zwlekaj! Zgłoś się już dziś!

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej i wziąć udział w wydarzeniu, zajrzyj TUTAJ!