Opity Izydor z dużą ilością orzechów. Oj będzie pysznie i bardzo gustownie. Jeśli podasz takie ciasto na przyjęcie - goście będą zachwyceni!
składniki:
- 100 g - zmielonych orzechów włoskich
- 50 g - mąki
- ½ łyżeczki - sody oczyszczonej
- 6 - jajek
- 150 g - masła
- 150 g - cukru
- 2,5 łyżki - kakao
- 3 łyżki - dżemu morelowego
- Masa czekoladowa
- 3 - jajka
- 150 g - cukru
- 200 g - masła
- 100 g - gorzkiej czekolady
- 2 łyżki - kakao
- 1 kieliszek - spirytusu
- Masa orzechowa
- 300 g - zmielonych orzechów włoskich
- 250 ml - wódki
- 250 ml - rumu
- Polewa czekoladowa
- 2 tabliczki - gorzkiej czekolady
- 1 łyżka - masła
- 2 łyżki - mleka
przyrządzanie: