Uwielbiacie warzywne pasty do kanapek, krakersów czy sucharków? My bardzo! A dziś podrzucamy przepis na aksamitną pastę z sezonowego bobu.
składniki:
- 1 kg bobu
- pęczek szczypiorku
- 5 ząbków czosnku,
- garść posiekanej natki pietruszki,
- 4 płaskie łyżeczki soli
- 3 łyżki sosu sojowego
- 125 g roślinnego jogurtu naturalnego
- oliwa z oliwek,
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















