Ta kolorowa, aromatyczna pasta wspaniale sprawdzi się nie tylko podczas śniadania, ale także jako dodatek do potraw z grilla.
składniki:
- - cebula 2 średnie szt.
- - olej 2 łyżki
- - pieczarki świeże 200g
- - jajka 3 szt.
- - sól, pieprz do smaku
- - majonez 1 łyżka
- - kolorowa świeża papryka 1 ½ szt.
- -Chleb Bawarski Dan Cake 1 bochenek
przyrządzanie:
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na oleju na jasnozłoty kolor. Osobno, na rozgrzanym oleju podsmażamy pieczarki pokrojone w cząstki. Jajka gotujemy na twardo. Gdy wszystkie składniki ostygną, mielimy je w maszynce do mięsa. Dodajemy przyprawy, majonez i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Całość dokładnie mieszamy. Pieczywo Dan Cake smarujemy pastą i dekorujemy cząstkami papryki.