Połączenie cieciorki i pomidorów to bardzo zgrany duet. Szczególnie jeżeli zmiksujemy te dwa warzywa na aksamitny krem!
składniki:
- 2 łyżki oliwy
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- ok. 1 papryczki chili
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
- 500 ml przecieru pomidorowego
- 750 ml bulionu jarzynowego
- 1 łyżeczka cukru
- 400 g cieciorki z puszki
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















