Papryki nie bez powodu występują w kolorach jesieni: żółtym, zielonym i czerwonym. To jeden z najlepszych przysmaków o tej porze roku. Warzywa te mają słodki smak z delikatną nutką goryczy, przez co idealnie pasują do różnorodnych dań. Warto wykorzystać fakt, że jesienią w porównaniu do pory letniej są sporo tańsze. Jak je przygotować? Pysznie smakują nadziewane orientalnym farszem. Musicie ich spróbować!
składniki:
- ½ opakowania cieciorki gotowanej (np. marki Jasmeen)
-
4 duże czerwone papryki
-
1 szklanka kaszy jaglanej
-
500 g pomidorów krojonych w kartonie
-
1 duża cebula
-
2 ząbki czosnku
-
1 mały pęczek pietruszki
-
½ opakowania startego parmezanu
-
garść świeżych listków bazylii
-
szczypta papryki chili
-
pół łyżeczki papryki wędzonej
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
sól i pieprz
przyrządzanie: