Pieczone jabłka to nieodłączny element jesiennych wieczorów. Mają niezwykły smak, nie są tuczące i śmiało mogą stanowić deser – po wystawnym obiedzie. Mamy dla Was 3 ulubione przez nas przepisy! Wypróbujcie choć jeden! Mniam!
Z CYNAMONEM I RODZYNKAMI
Składniki (Dla 2 osób) :
– 4 duże jabłka
– cukier
– cynamon
Sposób przygotowania:
Jabłka umyj i odetnij z nich czubki. Wydrąż je u góry płytko łyżeczką i posyp cukrem i cynamonem. Nakłuj skórkę widelcem. Wstaw jabłka do rozgrzanego piekarnika i piecz aż skórka się zarumieni i wypłynie z nich syrop (ok. 30 min). Pieczone jabłka smakują najlepiej, gdy są miękkie, ale nie rozpadają się.
Pieczone jabłka z cynamonem i miodem – wersja dla łasuchów!
Uwielbiasz słodycze? Wzmocnij smak deseru polewając pieczone jabłka miodem. Pod wpływem ciepła miód rozleje się na nich i pokryje je w całości. Dopiero wtedy posyp je cynamonem. Smacznego!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














