Pomarańczowa brioszka wymaga nieco pracy, ale wynagradza trud smakiem i zapachem. Dajcie się skusić!

składniki:
-600 g mąki
- 4 żółtka
- 125 g cukru
- 1 paczka suszonych drożdży (7 g)
- 250 g purre z pomarańczy czyli 1 duża zblendowana pomarańcza
- pół łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cynamonu
- 150 g maślanki
-75 g masła
- 1 żółtko
- 1 łyżka mleka
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














