Zupa ze świeżego ogórka i koperku. Próbowałeś już takiej? Jeżeli nie, to zapewniamy, że będzie to Twoja ulubiona zupa! Dziś to ostatnia zupa naszego wyzwania. Codziennie podawaliśmy Wam przepis na nową zupę w zupełnie świeżej odsłonie. Zobaczcie zatem, co przygotowaliśmy dzisiaj. Zainspirujcie się tym przepisem!
składniki:
- 1 l bulionu z warzyw + marchewka i pietruszka z bulionu
- 2 ogórki
- garść świeżego koperku
- 3 łyżki śmietany do zup
- 2 ząbki czosnku
- 10 listków bazylii
- przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka
przyrządzanie:
- małą marchew i pietruszkę ugotuj w bulionie.
- zblenduj ze sobą: czosnek, bazylię, ogórka, koperek, przyprawy
- dodaj kilka łyżek bulionu do zmiksowanego ogórka z resztą. Wymieszaj.
- To samo uczyń ze śmietaną. Dodaj do niej kilka łyżek gorącego wywaru.
- Teraz wszystko razem połącz. Dopraw. Zmiksuj w razie potrzeby.