Kuchnia tajska jest niezwykle zróżnicowana, ale to co ją głównie wyróżnia to piekielnie ostre smaki. Dziś przedstawiamy Wam pomysł na kurczaka w sosie chili. Uwaga! Może być gorącooo... ?️?️?️
składniki:
- 250 g piersi drobiowych pokrojonych na małe kawałki
- 2 wyciśnięte ząbki czosnku
- 4 łyżki gotowego, słodkiego sosu chili
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki sezamu
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub świeżej kolendry
- olej do głębokiego smażenia
- 1 białko
- 1/2 szklanki mąki
- 1/4 szklanki skrobi kukurydzianej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki zimnej wody
- 1 łyżka oleju
- 1/4 łyżeczki soli
przyrządzanie: