Połączenie tradycyjnych kotletów mielonych z nietypowym sosem miętowym to strzał w dziesiątke, by obiad dla całej rodziny nie był nudny. Co wy na to?

składniki:
- 2 świeże kajzerki
- 40 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- 2 łyżki posiekanej natki
- łyżka musztardy
- 2 jajka
- sól
- pieprz
- olej do głębokiego smażenia
- SOS:
- 20 listków świeżej mięty
- 2 łyżki soku z cytryny
- 10 dag gęstego jogurtu (greckiego)
- sól
przyrządzanie:
Sprawdź przepis!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














