Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.
ZAMKNIJ
Proste w przygotowaniu, zachwycają swoją formą i prostotą. Smak niesamowity! Polecamy na weekendowe słodkie lenistwo.
składniki:
margaryna, 25 dag
cukier, 0,5 szklanki
żółtka, 3
kakao, 3 łyżki
cukier waniliowy, 1
herbatniki, 2 opakowania
wiórki kokosowe
przyrządzanie:
Utrzeć margarynę z cukrem z dodatkiem cukru waniliowego. Dodać żółtka.
Herbatniki drobno pokruszyć i dodać do masy. Dalej ucierać.
Następnie dodać kakao. (Można również dodać łyżeczkę alkoholu jeśli ktoś lubi).
Wszystkie składniki wymieszać. Następnie formować małe kuleczki i obtaczać w wiórkach kokosowych. (Można również obtaczać w innych składnikach jak orzechy, posypka czekoladowa itp)