Próbowaliście kiedyś dodać dynię do makaronu? Jeżeli nie, to koniecznie musicie to zrobić! To danie was zaskoczy.

składniki:
- 300 g dyni
- 5 łyżek masła
- 3 cebulki szalotki
- 1/3 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
- 150 g makaronu np. fettuccine, spaghetti
- 80 ml śmietanki 30% lub 18%
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 5 łyżek tartego parmezanu
przyrządzanie:
CZYTAJ PRZEPIS NA KOLEJNEJ STRONIE!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














