Blanszowanie to nic innego, jak intensywne ogrzanie produktu, a póżniej błyskawiczne schłodzenie go. W rezultacie produkty zachowują wszystkie właściwości, minerały i witaminy. Jak blanszować szpinak? Zobaczcie, co trzeba zrobić, aby był pyszny i zdrowy!
POTRZEBUJESZ:
- opakowanie świeżego szpinaku – liście
WYKONANIE:
- Szpinak wkładamy do sitka i zanurzamy we wrzącej wodzie na 30 sekund.
- Po tym czasie szybko zanurzamy szpinak w zimnej wodzie z lodem. Gotowe!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














