Pijesz ją codziennie, a każdy ma jej ulubiony rodzaj. Jest herbata biała, zielona, czarna, czerwona i wiele innych. Każda z nich ma swój określony smak, który możemy wykorzystać w kuchni jako nową i niepowtarzalną potrawę. Sprawdź jaka herbatę wybrać do jakiego dania, by zmienić jego smak i dodać mu wytrawności.
- Herbata zielona
Ma ona szczególnie charakterystyczny smak, który może sprawić, że nasze dania smakują wykwintnie. Jest wiele sposób na wykorzystanie zielonej herbaty i nie musimy ja jedynie zaparzać i pić. Możemy dodawać ją do lodów, zwłaszcza śmietankowych i waniliowych. Dzięki herbacie zielonej będą miały one niepowtarzalny smak. Zielona herbata jest również doskonałym dodatkiem do ciast. Tak więc nie zastanawiaj się dłużej i używaj zielonej herbaty do swoich wypieków.
- Czarna herbata
Każdy z nas ma ją w domu i niemal codziennie ją pijemy. Jednak możemy ją wykorzystać do przygotowania obiadów. Dodaje smaku i aromatu. Jest idealną przyprawą do mięs i sosów. Warto tworzyć marynaty z dodatkiem herbaty czarnej.