Pieczone buraki smakują o niebo lepiej niż gotowane. Jeśli nie lubisz obierać buraków to ten przepis jest właśnie dla Ciebie! Tak upieczone buraczki mają zdecydowanie więcej wartości odżywczych i możesz je przechowywać w lodówce do 5 dni!
Wybierz dowolną ilość buraków i porządnie je wymyj. Nie obieraj! Polecamy duże buraki do pieczenia. Na każdego buraka przypada 1 ząbek czosnku. Obierz go. Przygotuj folię aluminiową, brytfankę i nastaw piekarnik na 160 stopni, pieczenie góra- dół. Na kolejnej stronie podpowiemy co dalej!
Uwaga! Jeśli planujesz dodać buraki do potraw na słodko- omiń czosnek!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















