Przepis stary jak świat. Przekazywany z pokolenia na pokolenie. Nasze babcie piekły jabłka w starych, opalanych piecach. To były piękne czasy. Oto pieczone jabłuszko z serkiem i rodzynkami. Słodyczy doda miód! 
 

składniki: 
- 4 jabłka
- 4 łyżki miodu
- 4 łyżki obranych orzechów włoskich
- 4 łyżki rodzynek
- opakowanie dowolnego serka śmietankowego (ricotta, Philadelphia)
- szczypta cynamonu
przyrządzanie:
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














