Cierpkie owoce są popularne nie tylko w kuchni. Stosuje się je bowiem w medycynie naturalnej. Oto 4 najważniejsze zalety żurawiny czerwonej!
HERBATA
1 łyżeczkę suszonych, drobno pociętych lub pokruszonych liści i owoców żurawiny gotuj kilka minut w 150 ml wody. Po ostudzeniu przelej wywar przez sito. Przy zapaleniu pęcherza pij 2 filiżanki dziennie.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















