Jak kupić dobry żółty ser? To nie lada wyzwanie! Podpowiadamy czego nie powinien zawierać!
- Wyrób seropodobny jest: twardszy i bardziej kruchy, ciężkostrawny, ma mniej walorów smakowych, sprzedawany w plasterkach bo w kawałku może się pokruszyć. Mit: prawdziwy żółty ser powinien mieć mocną, żółtą barwę. Prawda: kolor sera zależy od gatunku, a jaskrawożółty może świadczyć o tym, że dodano barwnik.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















