Ser koryciński z niepasteryzowanego mleka krowiego, produkowany w gminie Korycin na Podlasiu charakteryzuje się delikatnym smakiem. Koniecznie wypróbuj go w wersji smażonej z dodatkiem dżemu żurawinowego. 
 

składniki: 
- 250 g sera korycińskiego
 - 1 łyżka ziół prowansalskich
 - 2 łyżki sezamu
 - 1 jajko
 - dżem żurawinowy
 - bułka tarta, olej
 
przyrządzanie:
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














