Co zrobić z wczorajszego chleba, którego nikt nie ma ochoty skonsumować na śniadanie? Słodki, rozpływający się w ustach pudding chlebowy z rodzynkami.

składniki:
- 1 bochenek białego chleba 1 szklanka śmietanki 30% 1 szklanka mleka
- szczypta cynamonu
- szczypta kardamonu 4 jajka 1 łyżeczka cukru waniliowego 4 łyżki cukru garść rodzynek lub innych bakalii
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














