Zielonych bananów nie jemy bo: nam nie smakują, tak się nie robi, nie mamy ochoty na takie udziwnienia. Okazuje się, że zielone banany mają więcej zalet niż dojrzałe. Oto 3 z nich.
- Podczas dojrzewania banana odżywczy błonnik roślinny zamienia się w niezdrowy cukier. Im bardziej żółty banan tym więcej ma w sobie cukru. Idąc tym tokiem myślenia zielone banany są pełne błonnika i najlepsze dla naszego organizmu. Nasi przodkowie zjadali rośliny, zanim te zaczęły na dobre dojrzewać. Podobnie czynią małpy- wolą bardziej zielone owoce od dojrzałych.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















