Schyłek lata to czas wysypu owoców i warzyw. Dobrze ten okres wykorzystać na przygotowywanie przetworów na zimę. Dzisiaj ciekawostki na temat kiszenia.
- Do kiszenia najlepiej nadają się: kapusta, ogórki, buraki, kalafiory, marchew, rzodkiew i cebula. Z owoców- jabłka, śliwki węgierki, gruszki, a także cytryny i winogrona. Owoce i warzywa powinny być dojrzałe, ale nie przejrzałe. Nie wolno wykrawać nadgniłego kawałka i kisić pozostałą część, bo zepsuje całość!
CZYTAJ DALEJ >>>>>>>>>>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















