Ciekawe danie- smaczne i bardzo sycące.

składniki:
Placki
- 100 g kaszy gryczanej
- bulion grzybowy
- 5 łyżek tartego parmezanu
- jajko
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- 10 podgrzybków
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ząbek czosnku
- łyżka masła
- pół szklanki śmietanki 18%
- 2 łyżki koperku do dekoracji
przyrządzanie:
SPRAWDŹ PRZEPIS >>>>>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














