Ciecierzyca jest podstawą diety wegetariańskiej, ale od pewnego czasu zachwycają się nią wszyscy! Nie bez powodu. Jest smaczna, tania, pełna witamin. Jeśli chcesz w pełni cieszyć się jej smakiem, odkryj z nami 4 ważne wskazówki dotyczące jej przyrządzania!
2. Ciecierzycę najlepiej gotować na średnim ogniu, około godziny. Nie wolno jej solić w czasie gotowania. Aby zmiękczyć skórkę, należy do gotującej się ciecierzycy dodać liść laurowy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















