Zupa z awokado? Tak, to smakuje dobrze! A do tego w połączeniu z marchewką ekologiczną. Czy może być zdrowiej?
składniki:
- 1l wywaru z warzyw
- 4 marchewki
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
- szczypta cukru
- 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
- awokado
- 2 łyżki soku z cytryny
- 100 ml creme fraiche lub sera fety
przyrządzanie:
- Marchewkę kroimy w kostkę i gotujemy w wywarze do miękkości.
- Cebulę kroimy w piórka i przysmażamy na maśle. Dodajemy do wywaru.
- Całosć zmiksować na krem. Dodajemy creme fraiche, przyprawić solą, pieprzem, szczyptą cukru, imbirem i sokiem z cytryny.
- Awokado pokroić w kostkę.
- Zupę rozlać do talerzy i dodać awokado.