Ciekawy deser, który każdemu posmakuje.

składniki: 
- ananas
- trochę brandy
- opakowanie cukru wanilionego
- mąka
- 4 jaja
- 100 g wiórków kokosowych
- 50 g zmielonych orzechów laskowych
- 50 g zmielonych migdałów
- olej do smażenia
- 100 g miodu
- 200 ml wina sliwkowego
przyrządzanie:
- Ananas pokroić na kawałki. Skropić brandy, posypać cukrem i obtoczyć w mące. Jaja roztrzepać. wiórki kokosowe wymieszać z orzechami i migdałami.
- Kawałki ananasa obtoczyć w jajku, opanierować w mieszance orzechów. Tłuszcz do głębokiego smażenia rozgrzać w garnku. Włożyć plastry ananasa, usmażyć na złoto.
- Miód zagotować z winem, podać do ananasa.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














