Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka

Kurczak curry z warzywami

Kurczak curry z warzywami

Pomidorki faszerowane kozim serem

Pomidorki faszerowane kozim serem

Kasztany

Kasztany

Ciasto z jabłkiem

Ciasto z jabłkiem

Ciasteczka maślane

Ciasteczka maślane

Szarlotka z kremem

Szarlotka z kremem

Ciasto bezowe

Ciasto bezowe

Japoński truskawkowy deser z białek

Japoński truskawkowy deser z białek

Zielony deser

Zielony deser

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Kruche babeczki z budyniem

Kruche babeczki z budyniem

Prosta pizza domowa

Prosta pizza domowa

Soczyste żeberka

Soczyste żeberka

Tuńczykowe kotlety

Tuńczykowe kotlety

Polędwiczki wołowe

Polędwiczki wołowe

Kurczak w panierce z orzechów włoskich

Ciekawa kombinacja smaków, warto spróbować!

składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • jajo
  • pół szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich
  • 1/4 szklanki maki pszennej
  • 2 łyżki masła
  • olej roślinny
  • 1/3 szklanki białego wytrawnego wina
  • łyżka drobno posiekanej cebulki
  • 1/4 szklanki bulionu z kurczaka
  • 1/3 szklanki soku wyciśniętego z granatu
  • 2 łyżeczki miodu
  • 4 łyżeczki ziarenek granatu
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

przyrządzanie:

SPRAWDŹ PRZEPIS >>>>>>>>>>>>