Słodka marynata do kurczaka, na bazie soku pomarańczowego i dżemu z ananasa.

składniki:
- 200 ml soku pomarańczowego
- 1/4 dżemu ananasowego
- łyżka oliwy
- 1/4 szklanki miodu
- sól, pieprz biały
- suszony estragon
przyrządzanie:
- Wymieszać sok, dżem, miód, oliwę i przyprawy.
- Gotować na małym ogniu, aż wszystkie składniki się połączą.
- Mięso zalać marynatą, przykryć, wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
- Piec w wybranej temperaturze.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














