Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka z łososiem i nektarynką

Sałatka z łososiem i nektarynką

Sałatka z ziemniakami i łososiem

Sałatka z ziemniakami i łososiem

8 pomysłów na wykorzystanie CEBULI

8 pomysłów na wykorzystanie CEBULI

Spaghetti z cukinią i papryką

Spaghetti z cukinią i papryką

Słoneczna sałatka

Słoneczna sałatka

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Piersi z kurczaka faszerowane

Piersi z kurczaka faszerowane

Bitki z jabłkiem

Bitki z jabłkiem

Domowe jagodzianki

Domowe jagodzianki

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

Torcik z naleśników

Torcik z naleśników

Ziemniaki zapiekane z bobem

Ziemniaki zapiekane z bobem

Sałatka z pora i selera

Sałatka z pora i selera

Zupa brokułowo- porowa z serem

Zupa brokułowo- porowa z serem

Arancello – Pomarańczówka

Tak proste, że aż wstyd tego nie przygotować. Idealne do spożywania jako osobny napój, jak i składnik koktajli

przepis z kuchni: włoskiej

czas: tydzień

liczba porcji: 20

składniki:
2 kg pomarańczy, najlepiej sycylijskich 0,7 litra spirytusu cukier - minimum 0,3 kg woda

przyrządzanie:

Pomarańcze obrać ze skórek cienko, tak by zostawić jak najmniej białego miąższu, obecnego od wewnętrznej strony. Skórki zalać spirytusem, odstawić na tydzień w słoneczne, ciepłe miejsce.
Następnie przygotować syrop cukrowy. Przygotowany z pół litra wody i 0,3 kg cukru powinien ucieszyć miłośników mniej słodkich. Ale warto zacząć od mniejszych ilości cukru – ten zawsze można dodać, a z przesłodzonym alkoholem nie za bardzo wiadomo co zrobić, bo dodawane alkoholu lub wody będzie rozcieńczać jego smak.

uwagi:
Obrane pomarańcze zjeść lub wycisnąć z nich sok. Smacznego :)