Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Panettone – włoska świąteczna babka

Panettone – włoska świąteczna babka

Aromatyczna zupa marchewkowa z imbirem

Jak najlepiej rozgrzać się w zimowe wieczory? Serwując sobie aromatyczną zupę. Mamy dla was świetny przepis na zupę marchewkową z dodatkiem imbiru.

składniki:

  • 1 kg marchewki
  • 1 cebula
  • ok 50 g masła klarowanego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 papryczka chili
  • dość duży kawałek imbiru ok 7 cm
  • 1 pomarańcza
  • ok 1,5 -1,8 litra bulionu drobiowego
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 2 łyżki śmietany
  • mięta i grzanki do dekoracji
  • sól, pieprz

przyrządzanie:

Pokroić marchewkę w talarki, cebulę oraz papryczkę w kostkę, imbir zetrzeć na małych oczkach. Masło oraz oliwę wlać do garnka i rozpuścić, wrzucić cebulę. Zetrzeć skórkę oraz wycisnąć sok z pomarańczy. Gdy cebula będzie zeszklona dodać papryczkę, imbir, marchewkę oraz skórkę i sok z pomarańczy. Przygotować bulion naturalny lub z 2 gotowych kostek i zalać nim gotującą się marchewkę. Dodać płaską łyżeczkę kolendry. Wszystko gotować do momentu aż marchewka będzie w miękka. Całość porządnie zblendować a następnie jeszcze trochę podgotować.

 

ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem