Aromatyczne ciasto migdałowo- pomarańczowe nada się idealnie na świąteczny stół. Jest proste w przygotowaniu, a powala swoim aromatem, zapachem i przede wszystkim niezwykłym smakiem.
składniki:
- 2 pomarańcze,
- 6 jajek (osobno białka i żółtka),
- 25 dag cukru brzozowego,
- 30 dag mielonych migdałów,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- płatki migdałowe do posypania
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















