Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Aromatyczny gulasz wołowy z cieciorką i pomidorami

Gulasz to danie rodem z Węgier. W jego składzie znajdziemy mięso, cebulę i paprykę. Nasza wersja dodatkowo zawiera marchew, pieczarki, pomidory, cieciorkę i czerwone wino. Najlepiej jest podawać go z kwaśnym jogurtem.

Składniki:

  • 600 g mięsa zrazowego wołowego
  • 1 pokrojona w paski biała cebula
  • 1 pokrojona w paski czerwona cebula
  • 100 g pokrojonego w paski bekonu
  • 1 pokrojona w paski marchew
  • 1 pokrojona w paski czerwona papryka
  • 8 pokrojonych w paski pieczarek
  • 200 g pokrojonych w kostkę pomidorów pelati
  • 100 ml czerwonego wina
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 ml bulionu Kucharek
  • 200g (1 puszka) cieciorki
  • sol kumin grubo mielony czarny pieprz liść laurowy cynamon
  • 4 łyżki kwaśnego jogurtu

Marynata:

  • 0,5 szklanki oliwy z oliwek
  • 1 opakowanie przyprawy do gulaszu

Przygotowanie:

  • Umyte, oczyszczone i osuszone mięso pokroić w gruba kostkę.
  • Zamarynować w oliwie z oliwek połączonej z przyprawa do gulaszu i odstawić na godzinę.
  • Tak przygotowane mięso obsmażyć na oliwie na zloty kolor dodać białą i czerwona cebule, bekon, marchew, paprykę, pieczarki, czosnek i przyprawy.
  • Całość podsmażyć wlać wino oraz bulion i dusić około 40 minut.
  • Następnie dodać pomidory cieciorkę doprawić do smaku i dodać posieka kolendrę.
  • Przygotowany gulasz podawać z kwaśnym jogurtem.