Ekspresowy pomysł na wykorzystanie awokado. Wystarczy nafaszerować go mieszanką sera feta i pomidorów. 
 

składniki: 
- 2 awokado
- 2 pomidory
- pół opakowania sera feta
- sok z połówki cytryny
- pieprz
- sól
- pietruszka do dekoracji
- ziarna granatu do dekoracji- niekoniecznie
przyrządzanie:
- Ustawić piekarnik na 180 stopni
- z awokado usunąć pestki
- 4 połówki awokado posypać solą
- umyć warzywa
- pokroić pomidora na malutkie kosteczki
- pokroić fetę na drobno
- połączyć fetę i pomidora, skropić sokiem z cytryny, doprawić
- poszatkować pietruszkę
- wstawić połówki awokado do piekarnika na 15 minut, po tym czasie posypać pietruszką
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














