Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

BABECZKI CZEKOLADOWE Z BURAKIEM I BEZĄ

Ten smak długo pozostanie w naszej pamięci.Przed Wami babeczki mocno czekoladowe, z dodatkiem buraka i bezą. Coś pysznego, coś pięknego, bez wyrzutów sumienia!

babeczki czekoladowe

składniki:
 

  • 200 g obranych i ugotowanych buraków
  • 150 ml oleju rzepakowego
  • 3 jajka + 1 białko
  • 60 g kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 150 g mąki
  • 150 g cukru + 70 g
  • szczypta soli
  • 1 łyżka ulubionej konfitury
 

przyrządzanie:

  1. Buraki pokrój w kostkę i zmiksuj z olejem na gładką masę.
  2. Mąkę wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia, kakao, szczyptą soli, 200 g cukru.
  3. Połącz z burakiem.
  4. Ciasto przełóż do papilotek.
  5. Piecz w temperaturze 175 stopni C przez 20-25 minut.
  6. Gotowe babeczki przestudź.
  7. Teraz czas na przygotowanie bezików.
  8. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
  9. Białko ubij mikserem na sztywną pianę.
  10. Dodawaj stopniowo 70 g cukru.
  11. Masę bezową przełóż a blaszkę za pomocą łyżki lub szprycy cukierniczej.
  12. Beziki wstaw do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i susz przez godzinę.
  13. Po czasie uchyl drzwiczki piekarnika i pozostaw przez 30 minut.
  14. Gotowe bezy posmaruj konfiturą i przyklej do babeczek.

uwagi:
PRZEPIS POCHODZI Z BLOGA KUKUŁECZKI.PL