Zaskakujące babeczki z czekoladą w środku.

składniki:
- 150 g czekolady gorzkiej
- 150 g masła
- 1,5 łyżki mąki
- 30 g cukru pudru
- 2 jajka
przyrządzanie:
- Czekoladę rozpuść z margaryną i cukrem pudrem (na parze).
- Dokładnie wymieszaj i ostudź.
- Jajka rozkłóć i dodaj do ostudzonej czekolady.
- Dosyp mąkę. Dokładnie wymieszaj na gładką masę.
- Wysmaruj foremki masłem i wysyp bułką tartą. Wlej masę do 1/3 wysokości foremki.
- Wstaw do zamrażarki na 2-3 godziny aż zamarzną.
- Następnie wstaw do piekarnika na 180 stopni C (termoobieg) na około 20 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














