Genialne muffinki z pure z dyni i imbirem rozpływaj się w ustach. Banalne do przygotowania. ZObacz, jak je zrobić krok po kroku.
składniki:
2 szklanki pszennej mąki pełnoziarnistej
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1/2 łyżeczki sody
* 1 pełna szklanka cukru
* 1 łyżeczka imbiru w proszku
* 2 jajka
* 1 szklanka puree z dyni
* 1/3 szklanki mleka
* 4 łyżki oleju
* 100 g posiekanych orzechów włoskich
przyrządzanie:
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, cukrem, sodą i imbirem, a następnie dodajemy jajka, mleko, olej, puree z dyni i orzechy. Mieszamy krótko, do chwili połączenia się składników.
Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni i pieczemy ok. 20 minut.