Słodkie babeczki z dodatkiem kwaśnego agrestu. Smakują jeszcze lepiej z ciepłą herbatą i miodem.

składniki:
- 1/2 szklanki mleka
- 350 g mąki pszennej
- 2 jaja
- garść agrestu
- 125 g masła
- 130 g cukru
- Opakowanie cukru waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- sól
przyrządzanie:
Masło podgrzewam na malutkim gazie, aż do roztopienia.
Zdejmuję z ognia i dodaje dwa rodzaje cukru. Całość mieszam bardzo dokładnie.
Dodaję jajka oraz mleko. Ponownie mieszam.
Mąkę łączę z proszkiem do pieczenia oraz solą.
Mokre składniki wlewam do suchych. Mieszam.
Masę przelewam do papilotek.
Na wierzchu układam pokrojony agrest.
Piekę w 170 stopniach przez 25 minut.