składniki:
- 5 paczek herbatników
- słoiczek dżemu wiśniowego
- pół szklanki cukru
- 2 łyżki kakao
- pół kostki masła
- pół szklanki rodzynków
- kokos
- mielone orzechy włoskie
przyrządzanie:
- Kakao, cukier, wodę i masło zagotuj.
- Do lekko przestudzonej masy dodaj dżem, rodzynki, skruszone herbatniki.
- Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego.
- Obtocz w wiórkach kokosowych, kakao lub mielonych orzechach.
- Wstaw do lodówki na kilka godzin.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















