Bakłażany w doskonałym wydaniu. Nadziewane samymi pysznościami.
składniki:
- 2 bakłażany
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- czerwona i żółta papryka
- suszona ostra papryczka chili
- 2 pomidory
- oliwa
- pieprz
- oregano
- słodka mielona papryka
- 2 łyżki pietruszki
przyrządzanie:
Bakłażany (wydrążone z połowy miąższu) przekroić, oprószyć solą, ostawić na 10 minut. Cześć miaższu pokroić w kostkę. Cebulę, pomidory czosnek, papryki pokroić na kawałki. Wszystko lekko poddusić na oliwie. Dodać ser, natkę pietruszki, przyprawić. Połówki bakłażana posmarować od środka oliwą. Napełnić farszem i piec 45 minut w 180 stopniach. Wierzch posypać posiekaną natką pietruszki.