Bakłażany w doskonałym wydaniu. Nadziewane samymi pysznościami.
składniki:
- 2 bakłażany
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- czerwona i żółta papryka
- suszona ostra papryczka chili
- 2 pomidory
- oliwa
- pieprz
- oregano
- słodka mielona papryka
- 2 łyżki pietruszki
przyrządzanie:
Bakłażany (wydrążone z połowy miąższu) przekroić, oprószyć solą, ostawić na 10 minut. Cześć miaższu pokroić w kostkę. Cebulę, pomidory czosnek, papryki pokroić na kawałki. Wszystko lekko poddusić na oliwie. Dodać ser, natkę pietruszki, przyprawić. Połówki bakłażana posmarować od środka oliwą. Napełnić farszem i piec 45 minut w 180 stopniach. Wierzch posypać posiekaną natką pietruszki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















