Uwielbiamy te ciasteczka, bo są proste i błyskawiczne w wykonaniu. Idealnie pasują do herbaty i kawy.

składniki:
- 3/4 szklanki zmielonych orzechów laskowych
- 1/2 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- 50 g suszonej żurawiny
- 125 g masła
- 4 łyżki miodu
przyrządzanie:
- Do miski wsypać mielone orzechy laskowe, mąkę i sodę. Całość wymieszać.
- Dosypać płatki owsiane, wiórki kokosowe oraz żurawinę.
- W rondelku roztopić masło z miodem oraz z 1 łyżką wody.
- Dodać do reszty składników i dokładnie wymieszać.
- Ulepić kilki i spłaszczyć je na ciasteczka.
- Piec przez 15 minut w 150 stopniach.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














