Uwielbiamy te ciasteczka, bo są proste i błyskawiczne w wykonaniu. Idealnie pasują do herbaty i kawy.

składniki:
- 3/4 szklanki zmielonych orzechów laskowych
- 1/2 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- 50 g suszonej żurawiny
- 125 g masła
- 4 łyżki miodu
przyrządzanie:
- Do miski wsypać mielone orzechy laskowe, mąkę i sodę. Całość wymieszać.
- Dosypać płatki owsiane, wiórki kokosowe oraz żurawinę.
- W rondelku roztopić masło z miodem oraz z 1 łyżką wody.
- Dodać do reszty składników i dokładnie wymieszać.
- Ulepić kilki i spłaszczyć je na ciasteczka.
- Piec przez 15 minut w 150 stopniach.