Ciasto cytrynowe należy do naszych ulubieńców. Zajadamy się nim przez cały rok. Można zrobić je dosłownie o każdej porze i zawsze wychodzi.
składniki:
- 1 szklanka cukru
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 jajka
- pół szklanki kwaśnej śmietany 18%
- 5 łyżek soku z cytryny
- skórka z 2 cytryn
- 6 łyżek roztopionego i przestudzonego masła
przyrządzanie:
ZOBACZ WYKONANIE >>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















