Najprostsze ciasteczka na świecie. Przygotowane z ciasta kruchego. Jak je zrobić? Zobacz nasz przepis!

składniki:
- 100 g mąki pszennej
- 60 g masła w temperaturze pokojowej
- 1 żółtko
- 20 g cukru białego lub cukru pudru
przyrządzanie:
- Suche składniki łączymy ze sobą.
- Dodajemy masło lub margarynę i siekamy.
- Robimy dołek i dodajemy żółtko.
- Całość wyrabiamy bardzo dokładnie przez kilka minut.
- Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki. Na 30 minut.
- Rozwałkowujemy. Najlepiej przez folię spożywczą, aby zbyt nie przyklejało się do wałka.
- Wycinamy ciasteczka foremkami.
- Układamy na papierze do pieczenia, oprószamy cukrem i wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika na 15 minut. Smacznego.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














