Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka z makaronu ryżowego

Sałatka z makaronu ryżowego

Kotlety z kalafiora

Kotlety z kalafiora

Chrupiące placki ziemniaczane

Chrupiące placki ziemniaczane

Sałatka z orzechami

Sałatka z orzechami

Bułeczki z czekoladą

Bułeczki z czekoladą

Pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych

Pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych

Sałatka z fasolki szparagowej

Sałatka z fasolki szparagowej

Placki po węgiersku

Placki po węgiersku

Naleśniki amerykańskie

Naleśniki amerykańskie

Pierożki z mąki gryczanej z serem

Pierożki z mąki gryczanej z serem

Sałatka pełna witamin

Sałatka pełna witamin

Zapiekane sznycle z żurawiną

Zapiekane sznycle z żurawiną

Bułeczki domowe

Bułeczki domowe

Słodki placek z jabłkami i żurawiną

Słodki placek z jabłkami i żurawiną

Naleśniki piwne z parówkami

Naleśniki piwne z parówkami

Naleśniki gryczane

Naleśniki gryczane

Bananowe muffiny

Super deserek, łatwy w wykonaniu.

składniki:

  • 3 banany
  • 125 ml oleju roślinnego
  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • 225 g maki pszennej
  • 3 łyżki kakao
  • łyżeczka sody oczyszczonej

przyrządzanie:

  • Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C i wyłóż blaszkę do muffinek papilotkami.
  • Rozgnieć banany widelcem lub zmiksuj. Dodaj olej, jajka i cukier. W misce wymieszaj mąkę, kakao oraz sodę.
  • Całość, powoli mieszając, połącz z masą bananową.
  • Przełóż łyżką do foremek. Najlepiej do połowy, gdyż babeczki będą rosły.
  • Piecz w piekarniku przez 15-20 minut.