składniki: 
- 2 banany
- jajko
- 1/3 szkl. mąki
- 1 łyżka cukru pudru
- wiórka kokosowe
- polewa czekoladowa
przyrządzanie:
- Jajko, mleko, mąkę i cukier połącz tak, by powstało gęste ciasto.
- Banany obierz i przekrój każdy na trzy części, po czym zmocz w cieście i obtocz w wiórkach kokosowych.
- Smaż na gorącym oleju, obracając.
- Podawaj z polewą czekoladową lub bitą śmietaną.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















